Bakan'dan 'telekulak' açıklaması

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 21 Mart 2009 14:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Recep DEMİRCİ/ERZİNCAN, (DHA)

ERZİNCAN'da yerel seçim öncesi çalışmalar yapan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, yasa dışı dinlemeler ve THY'nin Hollanda'daki uçak kazasıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Ulaştırma Bakanı Yıldırım, sık sık ortaya çıkan telekulak ve dinleme olayları ile ilgili olarak yaptığı açıklamada "Dokuz ayrı kategorik suçtan dolayı veya bu suçlara yönelik yasa ile hakim kararı olmak suretiyle dinleme veya sinyal izleme yapılabildiğini belirtti.

Bakan Yıldırım şöyle konuştu;

?Ancak yasa dışı dinleme yapıldığı kamuoyunda sık sık yer alıyor. Bunlar hiçbir şekilde yasal değildir. Suçtur. Bu işleri yapanlar hakkında TCK'ya göre ağır hapis cezaları vardır. Üstelik bu tür dinlemeler delil olarak da kullanılamaz. Çünkü hiçbir hukuki değeri yoktur. Haberleşme hürriyetini engelleyen, özel hayatın gizliliğine zarar verecek bu tür faaliyetlerdeki yaptırımları daha da arttıracak yeni bir yasal düzenleme yapılacak. Adalet Bakanlığı bu konuda bir çalışma başlattı. Sinyal karıştırıcılar, gelişi güzel kullanılıyor. Bunlarda haberleşmenin devamlılığını tehlikeye sokuyor. Rast gele her yere sinyal karıştırıcı koyduğunuz zaman bu sefer de sağlıkla ilgili ciddi sıkıntılar olabilir. Aynı zamanda normal haberleşmeyi de kesintiye uğratıyor. Bunlar çözüm değil. Çözüm bu yasa dışı ortam dinlemesi veya başka yöntemlerle dinlemenin caydırıcılığını arttırmaktır.?

THY HAK ARAYACAK

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım THY Tekirdağ uçağının Hollanda'da yaptığı kazayla ilgili olarak sigorta şirketlerinin mağdur yakınlarına tazminat ödediğini, fakat bu konuda bazı hak sahipleri ile sigorta şirketleri arasında anlaşmazlıklar çıktığını bildirdi. Yıldırım, ?Hiçbir zaman ölen bir insanı geri getirmek mümkün değil? dedi. Yapılması gerekenin mağdurların acısını dindirmek olduğunu söyleyen Bakan Yıldırım, ?Uçağın düşüşünde imalatçının kusurunun olduğu yönünde belirtiler var. THY kaza ile ilgili kendi işletmeleri dışında kaynaklanan hususlarda gereken hakkını arayacaktır? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber